Masina la schimb

Masina la schimb

Programari

+40 720 265 941

Luni - Vineri 8:00 - 20:00

Sambata 10:00 - 14:00

Daca ati fost implicat intru-un accident rutier si nu sunteti dvs. vinovat, conform Normei A.S.F. nr. 20/2017 Art. 25, aveti dreptul la masina la schimb gratuit pe perioada reparatiei. Toate costurile vor fi acoperite de societatea de asigurari a soferului vinovat.

Cum functioneaza

Primul pas este sa ne contactati si sa ne trimiteti ducumentele necesare.

Apoi vom semna un contract de inchiriere pe perioada in care masina dvs. va fi in reparatii. Nu trebuie sa achitati avans sau garantie, pentru dvs. totul este gratuit, costurile vor fi supartate de societatea de asigurari.

Pe baza devizului de reparatie se va calcula numarul de zile in care beneficiati de masina la schimb.

Prin parteneriatele noastre cu service-urile auto va asiguram reparatii de calitate cu piese originale sau agreate de producator.

Dupa finalizarea reparatiilor, cand va recuperati masina din service, predati masina primita pe perioada reparatiei.

Cadrul legal

Art. 25/ Norma 20/2017 : Lipsa de folosinţă

 1. Prejudiciile reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia, sunt stabilite:
  1. pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul de o clasă similară ori inferioară, închiriat de la entităţi autorizate cu acest obiect de activitate; sau
  2. pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile privind transportul zilnic suportate de către persoana prejudiciată, fără ca acestea să poată depăşi costurile prevăzute la lit. a.
 2. Perioada maximă pentru calcularea lipsei de folosinţă este:
  1. perioada de indisponibilitate a utilizării vehiculului avariat ca urmare a stării tehnice, inclusiv în situaţia în care asigurătorul RCA efectuează cercetări suplimentare, şi se calculează de la momentul efectuării constatării avariilor şi introducerii vehiculului în reparaţie;
  2. perioada cuprinsă între data constatării avariilor şi data înaintării ofertei de despăgubire, în situaţia daunei totale economice.
 3. Neefectuarea constatării din culpa asigurătorului RCA, în termenul prevăzut la art. 18 alin. 4, îndreptăţeşte persoana prejudiciată să solicite plata despăgubirii pentru lipsa de folosinţă, din momentul depăşirii termenului de constatare până la data efectuării acesteia.
 4. În cazul reparaţiei vehiculului avariat, perioada maximă de indisponibilitate reprezintă timpul normal de reparaţie transformat în zile de lucru prin împărţirea la patru a timpului normat de reparaţie, la care se adaugă orice întârziere nejustificată cauzată de către asigurătorul RCA.